Interaktivní mapa

Interaktivní mapa

Geoportál

geoportal

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Aktuální stavy toků

17.8.2017 10:40

Aktuální výška:

25 cm

17.8.2017 10:40

Aktuální výška:

24 cm

17.8.2017 11:00

Aktuální výška:

29 cm

Aktuální stavy hladiny v okolí
Nový Bydžovnormální
Lázně Bělohradnormální
Rohoznicenormální

 

czechpoint

Mobilní aplikace V OBRAZE

logologologo

 

Kotlíkové dotace

Navigace

Výběr jazyka

  • Česky
  • English
  • Deutsch

Obsah

Mateřská škola, 503054 Ohnišťany

 

PROVOZNÍ  ŘÁD  VÝDEJE  JÍDLA

 

Svačina :

 

  • dopolední i odpolední svačiny se připravují na servírovací stolek ( jídlo, pití, talířky )
  • servírovací stolek děti odvezou do třídy ke stolkům a hospodáři rozdávají prostírání, pití a jídlo jim dává kleštičkami p. kuch. na talířky a hospodáři je odnáší ke stolečkům dětem
  • v případě konání akce pro děti, upozorní učitelky paní kuchařku den předem, aby mohla přizpůsobit podávání svačinek nebo je zabalit sebou
  • při nepřítomnosti paní kuchařky, která připravuje svačiny, přebírá tuto činnost paní školnice
  • děti svačí všichni najednou a po svačině odnášejí talířek a hrníček na servírovací vozík a odchází se umýt do umývárny
  • během dopoledne mají možnost pitného režimu a to načepováním čaje z nerezové várnice do jejích vlastních hrníčků, kterou připraví p. kuchařka v 7,30 hod. na stolek do třídy

    Oběd :

    podávání hlavního jídla je přizpůsobeno režimu dne dětí

  • obědy se vydávají v době od 11, 45 hod
  • talíře připraví paní kuchařka na servírovací stolek a děti ho odvezou do třídy, kde obědvají u stolečků. Rozdají nejdříve prostírání a pak talíře na polévku a lžíce, které jsou v dózách na servírovacím stolku
  • polévku nalévá paní kuchařka a dbá na bezpečnost dětí ( opaření ). Děti nesmí v tento okamžik vstávat od stolečků a přecházet po třídě. Děti jsou vedeny k opatrnosti při jídle horké polévky
  • talíře s druhým chodem si děti odnášejí od servírovacího stolku, kde jim ho podá s jídlem paní kuchařka
  • ovoce dostávají děti připravené na misce, kde si je samy po obědě vezmou
  • použité talíře děti samy odnášejí na servírovací stolek a pokládají je dolů. Nahoře jsou hrnce s druhým jídlem. Děti mají možnost požádat paní učitelku o přidání. Pouze maso se nepřidává, neboť je přesně vypočítána porce na každé dítě
  • pití je připraveno na tácu ve skleničkách a děti si je samy odebírají po obědě
  • paní učitelky pomáhají dětem při stolování, krájení pokrmů, správné držení příboru apod.
  • hygiena po obědě – dohled jedné paní učitelky v umývárně
  • paní školnice pomáhá přítomné učitelce v době oběda s hygienou a se stolováním dětí
  • špinavé nádobí si paní kuchařka odváží na servírovacím stolku a myje v přípravně v myčce
  • paní učitelky dbají společně s dětmi na čistotu při stolování. Potřísněnou plochu stolečků či podlahy utřou, popř. požádají paní školnici
  • obědy vydává zaměstnankyně kuchyně podle norem na dítě a dospělé
  • oběd nemocného dítěte , první den jeho nemoci, si mohou rodiče vyzvednout v 11, 30 hod.

     

     

    V Ohnišťanech 1. 9. 2016                                                                Ilona Tučková

                                                                                                              řed.školy